Cacao Ceremony

Cacao is sinds duizenden jaren een heilige medicinale plant die werd gebruikt in de tijd van de Maya’s en Azteken in centraal en zuid-Amerika. Pure rauwe cacao heeft de eigenschap om diep spiritueel, medicinaal en ceremonieel te werken. Waar andere plantmedicijnen hard en ruw kunnen zijn, is cacao zacht voor de geest. Cacao helpt je hart te openen en leidt je zachtjes naar je gevoelswereld toe zonder je te duwen of pushen hiermee contact te maken. Ze zet de deur voor je open, hoe ver je naar binnen wilt treden is aan jou.

Wat doet Cacao voor je?

In een cacao ceremonie wordt cacao ingezet om de weg naar een intentie vrij te maken, zodat je in contact kunt treden met je diepe innerlijke weten. Aan de hand van je intentie zul je naar binnen kunnen keren en daar krijgen wat je nodig hebt. Je kunt euforisch worden, liefde voelen, negatieve emoties loslaten en liefdevol in contact komen met je lichaam. Je innerlijke kind kan aangesproken worden, of juist je innerlijke criticus. Je kunt erop vertrouwen dat de cacao je geeft wat je nodig hebt.

Hoe werkt een ceremonie?

We werken tijdens onze cacao ceremonies alleen met ceremoniële cacao van hoge kwaliteit die is gezegend door heilige sjamanen.  Door de hoge concentratie van werkzame stoffen in d

eze cacao werkt deze als plantmedicijn. Normale cacao die je in de winkel koopt heeft dit niet. Deze cacao is speciaal en werkt samen met jou om zo zacht en helend mogelijk naar je kwetsbaarheid te komen.

We starten de ceremonie met een sharing circle waarin we onze intentie kunnen zetten en samen ruimte creëren zodat ieder veilig en vertrouwd zijn of haar eigen proces kan doormaken. Hierna drinken we samen de cacao en zullen dan langzaam steeds dieper kunnen zakken in ons lichaam en in onszelf. Als de cacao haar werking heeft geactiveerd zullen we aan het thema en de intentie van de ceremonie gaan werken. Vooraf is deze bekend en ook de vorm waarin wordt hierbij vermeld. Vaak wordt cacao gecombineerd met meditatie, zelfhypnose, visualisatie, creatief werken, expressie of een combinatie hiervan.

Ceremonies

Cacao ceremonies worden gegeven op diverse plekken in Noord Nederland en op verzoek ook elders in het land. Voor een actueel overzicht van events kun je onze facebook volgen.

Een ceremony in jouw studio/sacred space/thuis? Dat kan altijd, wij zijn in het hele land te boeken om ceremonies te verzorgen. In overleg kunnen we deze inrichten naar wens. Neem hieronder contact met ons op voor de mogelijkheden!

Cacao als teamuitje? Het klinkt misschien gek, maar niets is zo bindend als samen het hart openen. Dat is wat een cacao ceremony voor je kan doen. Het brengt teamleden dichter bij elkaar in een unieke setting die ze een sterke band doet vormen. Ze stappen even uit de ‘comfort zone’ en maken samen mee, beleven samen en groeien zo samen om persoonlijk te ontwikkelen én een sterker team te vormen.

We maken de cacao aan de hand van het aantal deelnemers dus meld je van tevoren aan. Op die manier ben je verzekerd van een plekje. We zien je graag bij de komende ceremonie!

Komende Ceremonies:

Zondag 27 januari 2019 – 15:00 tot 17:30 – Studio SanaYouYOGA, Rozenstraat 2a, 8012 DW Zwolle

Deze mooie zondag in het nieuwe jaar, staat in het teken van het laten bloeien van nieuwe creatieve levensenergie voor 2019. We werken aan het stromen van onze energie, van het openen van alle kanalen en het weghalen van obstakels en blokkades. Meditatie en contemplatie helpen hierbij. Vol nieuwe kracht zul je het nieuwe jaar ingaan.

LET OP: Deze speciale nieuwjaars-ceremonie sluiten we af met onze intenties en dromen voor 2019. Zorg ervoor dat je hiervoor een pen en mooi notitieboekje meeneemt.

Kaarten zijn hier te koop.

Zondag 24 februari 2019 – 15:00 tot 17:30 – Nader bekend te maken locatie meppel

In de maand van de liefde zullen we voor deze ceremonie werken aan zelf-liefde. De reis die we maken met behulp van de Cacao gaat naar ons eigen hart. We werken aan het versterken van onze innerlijke relatie met onszelf, openen het hart om toestemming te hebben van onszelf te houden en versterken zelfvertrouwen en heelheid van binnenuit middels meditatie en visualisatie.

Kaarten zijn hier te koop.

Vrijdag 22 maart 2019 – 19:00 tot 21:30 – Studio SanaYouYOGA, Rozenstraat 2a, 8012 DW Zwolle

Deze speciale ceremonie viert de overgang van de jaargetijden. We maken de transitie van winter naar lente. Een tijd waarin alle zaden die we hebben geplant weer tot bloei kunnen komen. We verwarmd kunnen worden door de opwarmende zon en het besef dat alle zaadjes die we tot noch toe hebben geplant in ons leven nu mogen opkomen. We werken aan intenties, dromen en doelen die vanuit jouw eigen intuïtie kunnen groeien. We bereiken dit met meditatie. Samen vieren we de lente!

Kaarten zijn hier te koop.

Op maat gemaakte ceremonie?

Indien gewenst kunnen we ceremonies op maat aanbieden. Deze zijn zeer geschikt voor festivals, yogastudios en evenementen. Ook werkt Positive Yoga samen met een aantal unieke locaties in Nederland om zakelijke ceremonies aan te bieden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

cacao nederland